Glavno in najveje mesto Kosova je Pritina.

De Europese Radio-unie (ERU), tegenwoordig ook aangeduid met de Engelse benaming European Broadcasting Union (EBU), is een samenwerkingsverband van voornamelijk publieke omroepen uit de meeste Europese landen en enkele landen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

Kosova kufizohet me Shqiprin, Maqedonin, Serbin dhe Malin e Zi. .

.

In 1389, the Battle of.

; Faqja p&235;r t&235; diskutuar. Shtrihet n qendr t Siujdhess Ballkanikedhe kufizohet n veri dhe n lindje me Serbin, n juglindje me Maqedonin e Veriut. .

modifier.

. 887 km2. Dec 10, 2021 Kosova ka nj perspektiv t qart evropiane si pjes e rajonit m t gjer t Ballkanit Perndimor.

editar datos en Wikidata La Segunda batalla de Kosovo (h&250;ngaro m&225;sodik rig&243;mezei csata, turco kinci Kosova Sava) (1720 de octubre de 1448) fue una batalla terrestre entre un ej&233;rcito cruzado mandado por h&250;ngaros y el Imperio otomano en Kosovo Polje. Kosova(historikisht Dardania, serbisht Kosovo), zyrtarisht Republika e Kosovs(serbisht Republika Kosovo), sht nj shtet i pavarur n Evropn Juglindore.

Selon le recensement kosovar de 2011, la commune compte 34 827.

.

Kosova (historikisht Dardania, serbisht Kosovo), zyrtarisht Republika e Kosov&235;s (serbisht Republika Kosovo), &235;sht&235; nj&235; shtet i pavarur n&235; Evrop&235;n Juglindore. Kosovo (Albanian Kosova ksva or Kosov ksv; Serbian Cyrillic ksoo), officially the Republic of Kosovo (Albanian Republika e Kosovs; Serbian , romanized Republika Kosovo), is a country in Southeast Europe.

. Kosovo (Albanian Kosova ksva or Kosov ksv; Serbian Cyrillic ksoo), officially the Republic of Kosovo (Albanian Republika e Kosovs; Serbian , romanized Republika Kosovo), is a country in Southeast Europe.

Kosova ka nj siprfaqe prej 10.

Shtrihet n qendr t Siujdhess Ballkanikedhe kufizohet n veri dhe n lindje me Serbin, n juglindje me Maqedonin e Veriut. Duke z&235;n&235; pozit&235; qendrore n&235; Gadishullin Ballkanik. The season began on 13 August 2022 and ended in MayJune 2023.

May 23, 2023 21-vjearja nga Kosova, luanesha e ISIS-it dnohet me 4 vjet burgim n Itali Lajme Amerikant njri pas tjetrit e krkojn Asociacionin, Escobar e cakton edhe afatin Lajme Ballkani dhe dialogu Kosov-Serbi, si u zemrua Moska dhe si u aktivizua Perndimi- Analiz n Carnegie Shqiperi. . . Zyra siguron dialog t prhershm politik dhe teknik ndrmjet Kosovs dhe. . In 1389, the Battle of.

Kosovo (ksvo, ko-; Albanian Kosova or Kosov&235;, pronounced ksva or ksv; Serbian Cyrillic , pronounced k&244;soo), officially the Republic of Kosovo.

Tryeza e lnds. Kosovo (alb.

P&235;rdorni shkronjat &203;, &235;, &199;, &231; gjat&235; shkrimit dhe trajt&235;n e shquar n&235; tituj.

Kosovo was fully conquered by the Serbian state of Rascia in the late 12th and early 13th centuries, and was part of the Serbian Empire from 1346 to 1371.

).

In 1389 the Battle of Kosovo was fought between a coalition of Balkan states and the Ottoman Empire, resulting in a Serbian decline and eventual Ottoman conquest in 1459.

It unilaterally declared its independence from Serbia on 17.